KSM tammi2018

Wilssonin syndrooma aiheuttaa päänvaivaa niin sairastaville kuin lääkäreillekin

Kilpirauhasen vajaatoiminnan muodoista kiistellään Suomessa rajusti. Esimerkiksi Wilssonin syndroomana tunnetun kilpirauhasen vajaatoiminnan muodon olemassa olosta lääkärit eivät ole yksimielisiä. Lääketieteen asiantuntijaorganisaatiot, kuten kilpirauhaslääkäreiden yhdistykset, ovat sitä mieltä, ettei näyttöä taudin olemassa olosta ole. Syndroomalla ei ole diagnoosinumeroa, joten tautia hoitavien lääkäreiden määrästä ei Suomen Kilpirauhasliitolla ole tarkkaa tietoa.
Kaarinalainen Lena Girs kärsi syndroomasta vuoden verran, ennen kuin löysi apua. Näytteet lähetettiin Yhdysvaltoihin tutkittavaksi. Kokeista hän joutui maksamaan yli 350 euroa.
– Ensimmäinen sisätauteihin erikoistunut lääkärini ei osannut tulkita kokeideni tuloksia. Onneksi löysin netistä blogin, jonka pitäjällä oli samankaltaiset oireet. Hänen kauttaa löysin oikean lääkärin, Girs kertoo.
Kilpirauhasliiton mukaan vuonna 2012 vajaatoimintaan perinteistä lääkitystä käytti 267 000 potilasta, kun muita lääkkeitä käytti noin 2 400 potilasta.

Lue keskiviikon 7.8. Kaarina-lehdestä miten Valvira suhtautuu tuntemattoman taudin hoitoon.


One Response to Wilssonin syndrooma aiheuttaa päänvaivaa niin sairastaville kuin lääkäreillekin

  • Uutisen tärkeä opetus on että fitness kisailu voi olla terveydelle hyvin haitallista. Näitä vastaavia tapauksia on netti pullollaan ja harmittaa että monet uhrit ovat nuoria jotka luulevat elävänsä terveellisesti.

Sää

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

SPM

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Pahimus

Hämeen laaturemontti -12.8.18

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut