KSM tammi2018

Kaarinassa kolmasosa raskaana olevista nuorista päätyy aborttiin

Kuvituskuva.

– Raskaudenkeskeyttäjien tilasto on surullinen, huokaavat Kaarinan ehkäisyneuvolan terveydenhoitaja Katherina Salminen ja avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen.
Viimeisen 10 vuoden aikana raskaana olevista alle 25-vuotiaista kaarinalaisnuorista kaikkiaan noin kolmasosa päätyi aborttiin.
Luvut ovat samankaltaisia koko maassa. Raskaudenkeskeytyksiä tekevät selvästi eniten juuri 15–25-vuotiaat naiset.
Salmisen ja Arjosen mukaan raskaudenkeskeyttäjistä on eroteltavissa kolme selkeää ryhmää.
 Yksi ryhmistä on nuoret, jotka tauottavat ehkäisyn rahanpuutteen vuoksi. Toinen ongelmaryhmä ovat juuri synnyttäneet naiset.
Kolmas ongelmaryhmä ovat niin sanotut sarjakeskeyttäjät: kerran raskauden keskeyttänyt tulee muita todennäköisemmin uudelleen vahingossa raskaaksi. Lue lisää 10.1.2018 lehdestä

 


Sää

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

Tutustu ja ihastu

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Pahimus

Hämeen laaturemontti -12.8.18

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut