KSM tammi2018

Astronautinto

Jenkkilässä tiedemiehet pohtivat, miten astronauttien ulosteet voisi muokata uudelleen ravinnoksi. Nousiaisissa suoritetut kokeet ovat toistaiseksi osoittautuneet epäonnistuneiksi.

Kiertotalousajattelua hyödynnetään avaruudessa nyt jo siten, että astronautit juovat omaa virtsaansa puhdistettuna. Ei ihme, että samaan aikaan avaruustutkijat etsivät retkillään kiivaasti vettä planeettojen pinnoilta.

Omien tuotosten syöminen ja juominen on Pahimuksen mielestä hyvä idea. Monet eläimetkin popsivat omia papanoitaan saadakseen käyttöönsä ne vitamiinit ja ravintoaineet, jotka ensimmäisellä kierroksella jäivät imeytymättä. Ihmisen ruokavalio tuppaa tosin nykyään olemaan sellainen, ettei kakan koostumus aina ole mikään miellyttävin. Astronauttien kannattaakin herkutellessaan pitää tarkasti mielessä vanha viidakon sanonta: minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Monet pienet tytöt ja pojat haaveilevat astronautin ammatista. Toivottavasti nämä ravintouutiset eivät ryttää kenenkään urahaaveita. Kannattaa muistaa, että ihan kaikissa hommissa on ne omat paskat puolensa.

Itse asiassa yksi ammattiryhmä on mallikkaasti noudattanut astronauttidieettiä kautta aikojen. Poliitikothan nimittäin syövät sanojaan vähän väliä.


Sää

Vesivek 2018

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

SPM

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Pahimus

KSM Piikkiö

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut
Muualla