KSM tammi2018

Hoikkien yhteiskunnat

Turun Sanomat otsikoi 27.1., että suomalaiset voisivat laihtua kelloja kääntämällä.

Miksi näin ilmiselvää asiaa on lähdetty uutisoimaan? Kaikkihan ovat menneisyydessä laihempia. Tosin, Pahimuksen kohdalla kelloa pitäisi kääntää todella pitkälle, ennen kuin päästäisiin aikaan, jolloin Pahimus oli vielä hoikka.

Vai onko kellon kääntäminen jokin uusi muotilaji? Ennen käännettiin traktorinrenkaita haban kasvattamiseksi, nytkö hikoillaan nostelemalla valtavaa viisaria? Onko tällainen viisari saatavana myös naisille?

Ettei tässä taas olisi kyse ikuisuusaiheesta eli kesäajasta luopumisesta? On mukavaa, että jatkossa housunvyötärön kiristymisestä voi syyttää kesäaikaa.

Kesäaikaa perustellaan valon määrällä. Tämä on kummallista, sillä ihmiset reagoivat vastakkaisilla tavoilla valon määrään. Pahimus ehdottaa, että näin sadan vuoden jälkeen on hyvä tilaisuus jakaa yhteiskunta jälleen kahtia, tosin rauhanomaisissa merkeissä. Jaetaan yhteiskunta aamu- ja iltavirkkuihin (Pahimus on yksi niistä iltavirkuista, joille aamuvirkkujen yhteiskunnassa eläminen on pelkkää kamppailua).

Perustetaan aamu- ja iltavirkuille omat, rauhallista rinnakkaiseloa elävät yhteiskunnat! Iltavirkkujen koulut, virastot ja palvelut aloittavat vasta iltapäivällä ja jatkavat yöhön. Iltavirkut asuvat omissa taloyhtiöissään, joissa hiljaisuus alkaa kello 5 aamulla ja jatkuu kello 12 asti.

Ne muut voivat rauhassa sitten herätä kuudelta ja mennä aamusalille kääntämään kellonviisaria.


Sää

Vesivek 2018

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

Tutustu ja ihastu

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Pahimus

KSM Piikkiö

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut
Muualla