KSM tammi2018

Kaarinalaisnuoret ovat kannabismyönteisiä mutta raittiita

Tuoreimman kouluterveyskyselyn mukaan yhä useampi kaarinalaisnuori ilmoittaa olevansa raitis. Huolestuttavaa on nuorten hyväksyvä ja myönteinen suhtautuminen kannabikseen. Kuitenkin niistä, jotka kannabiksen hyväksyvät, vain osa päätyy lopulta kokeilemaan päihdettä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä huomauttaa, etteivät nuoret osta päihteiltä tuntemattomilta aikuisilta vaan useimmiten omilta kavereiltaan. Huumekaupoista sovitaan esimerkiksi koulussa tai puhelimella WhatsAppissa. Tyypillinen kannabiksen lähde on omillaan asuva alle parikymppinen, joka kasvattaa muutamaa puskaa asunnossaan. Tältä päihde päätyy nuoremmille, jotka myyvät sitä eteenpäin kavereilleen.

– Harvoin nuoret kasvattavat päihdekasveja vanhempiensa kodeissa, mutta niitäkin tapauksia on ollut, että nuoren huoneesta löytyy kasveja. Kaarinasta olemme loppukesällä käyneet myös poimimassa ulkoa pellonlaidasta viljelmiä, ylikonstaapeli kertoo. Lue lisää 21.2.2018 lehdestä

 


Sää

Vesivek 2018

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

SPM

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

KSM Piikkiö

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut