KSM tammi2018

Kuppi nurin

Pahimus kuuli, että torstain huumesymposiumissa oli puhuttu myös nuorten energiajuoman kulutuksesta. Vanhempia när(k)ästytti, kun heille vihjattiin, että aikuisten aamukahvin ryystäminen näyttää huonoa esimerkkiä.

Miksi vanhempia syyllistetään viattomasta tavasta, vaikka toisilla on oikeitakin riippuvuuksia?! Jotkut raukat ovat esimerkiksi niin syvässä suossa, ettei päivä lähde käyntiin ilman päihdeannosta. Annoksen väliin jääminen aiheuttaa ärtyneisyyttä tai heikentää työsuoritusta.

Raskaan sarjan käyttäjät saattavat kehuskella ikätovereilleen, kuinka monta annosta ovat päivässä ottaneet. Joku yrittää kieltäytyä kaverin tarjoamasta päihdeannoksesta mutta useimmiten murtuu ryhmäpaineen alla: ”no, jos nyt sitten puoli annosta”.

Päihteen liikakäyttö saattaa johtaa ylivirittyneeseen tilaan. Yksi yliannostuksen oire on unettomuus. Vieroitusoireita ovat päänsärky sekä tietyn hampaan kolotus. Joillakin riippuvaisilla tapa on johtanut sekakäyttöön verensokeria voimakkaasti nostavien nautintoaineiden kanssa.

Riippuvuudesta kielii myös ongelman vähättely tai raivokas puolustelu: Pahimuksen kahvinjuonti on ihan hallussa! Pahimus voi lopettaa, milloin haluaa!


Sää

Vesivek 2018

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

SPM

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

KSM Piikkiö

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut