KSM tammi2018

Hae apua elämän myrskyissä

Christa Andberg (vas.) toimii vapaaehtoisena tukihenkilönä. Katja Brinyn mukaan tuettavilta on tullut hyvää palautetta nimenomaan siitä, että auttajat ovat vertaisia henkilöitä, jotka tukevat avuntarvitsijoita ilman palkkaa.

Christa Andbergin ensimmäinen Ikätuki-tukisuhde on nyt tullut päätökseen. Tukihenkilön ei ole tarkoitus olla tuettavan ystävä, mutta ystävystymiseltä on vaikea välttyä, kun jaetaan kipeitä kokemuksia.

– Jotenkin on haikeaa. Vuosi kuluikin nopeasti. Emme tosin sano hyvästejä, vaan soittelemme ja tapaamme jatkossakin, mutta tällä kertaa tavoitteettomasti.

Ikätuki on Turun Kaupunkilähetys ry:n toimintaa, jota on nyt aktiivisesti laajennettu Kaarinaan. Hankkeessa vapaaehtoiset tarjoavat ohjatusti tukea kriisissä oleville ikäihmisille. Tuki on tarkoitettu yli 60-vuotiaille, jotka käyvät läpi elämänmullistusta. Tavoitteena on, ettei vaikea elämäntilanne pääsisi pitkittymään.

– Ikäihminen voi kohdata elämässään suuria suruja, kuten kuolemaa, sairastumista ja luopumista. Elämänmuutos voi olla myös eläkkeelle jääminen. Omia lapsia ei halua rasittaa murheilla, mutta tukihenkilö on sitä varten, että tälle voi purkaa säästelemättä, sanoo Senioripysäkkitoiminnan koordinaattori Katja Briny.

Kaarinassa on kunnallisellakin tasolla panostettu vuoden ajan vanhustenpalvelujen kehittämiseen. Lue lisää 31.1.2018 lehdestä

 


Sää

Vesivek 2018

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

Tutustu ja ihastu

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

KSM Piikkiö

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut