KSM tammi2018

Pitäisikö Kaarinan pääkirjaston palvella sunnuntaisin?

Kaarina-talossa sijaitsevan pääkirjaston on toivottu olevan auki myös sunnuntaisin. SDP:n kunnallisjärjestö pyysi sunnuntaiaukioloista selvitystä kaupungilta.

Kaupunki vastaa, että nykyisillä resursseilla sunnuntaiaukiolo ei ole mahdollinen. Sunnuntaiaukiolo vaatisi pyhätöihin vähintään kolme työntekijää sunnuntaieduin, mikä tarkoittaisi henkilöstömäärän kasvattamista tai vaihtoehtoisesti lähi- ja koulukirjastoverkon karsimista. Pääkirjastoon jouduttaisiin hankkimaan lisää myös vartiointipalveluita.

Piikkiön kirjaston tapaista omatoimikirjastoa on hankala toteuttaa uudessa Kaarina-talossa. Kirjasto ja koko muu talo on ravintolaa myöten avoin. Kaupungin mukaan tilan valvonta on haasteellista jo nyt, kun kirjaston henkilökunta on paikalla. Omatoimisuus lisäisi riskiä, että uudessa talossa tehdään tihutöitä.

Vapaa-ajan lautakunta ei kuitenkaan ollut tyytyväinen kirjaston vastaukseen vaan halusi selvittää vielä kirjaston käyttäjiltä sunnuntaiaukiolojen tarvetta. Lisäksi lautakunta tahtoo selvityksen, mitä sunnuntaiaukiolo maksaisi ja mitä vaikutusta sillä olisi henkilökunnan määrään.


Sää

Vesivek 2018

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

SPM

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

KSM Piikkiö

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut