KSM tammi2018

Dokumenttielokuva talvisodasta lapsenlapsen näkökulmasta nähdään Kaarinassa

Kaarinassa nähdään uutta suomalaista elokuvaa talvisodasta ensi viikolla.

He jäivät -elokuva on poeettinen dokumenttielokuva talvisodasta lapsenlapsen näkökulmasta. ​Elokuvassa esille nousevat naisen asema kotirintamalla ja vähän historiassa puhuttu Keljan taistelu. Elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Tommi Rautio muistuttaa, että kyseessä oli yksi talvisodan ratkaisutaisteluista.

 

Elokuva nähdään tiistaina Kaarinassa, kun Kino Piispanristi näyttää sen kello 18. Elokuvaa näytetään myös Turussa Kino Dianassa.

Kaikkiaan elokuvaa esitetään Suomessa noin 30 paikkakunnalla. Tähän mennessä sen on nähnyt  vajaa tuhat katsojaa.

Elokuvan ensi-ilta oli 29.12 Savon Kinon teatterissa Joensuussa.

 

Elokuvan fiktiotarinan kirjeenvaihto perustuu autenttiseen kirjeenvaihtoon talvisodassa. Joensuulainen Tommi Rautio on ohjauksen ja käsikirjoituksen lisäksi leikannut ja kuvannut elokuvan.

He jäivät -elokuva oli yksi Suomi 100 -juhlavuoden hankkeista.

 

Savon Sanomat kirjoitti elokuvasta näin: ” He jäivät on kunnianhimoinen ja tärkeä elokuva, talvisodan järkyttävä, unenomainen runoelma, joka herättää katsojassa monenlaisia ajatuksia.”


Sää

Vesivek 2018

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

Tutustu ja ihastu

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Pahimus

KSM Piikkiö

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut
Muualla