KSM tammi2018

Kaarinan terveyskeskuksen kanttiinin toiminta loppui

Työkokeilija Helena Marttila (vas.) on viihtynyt kanttiinin tiskin takana ja haluaisi jatkossakin työskennellä asiakaspalvelutehtävissä. Marja Kankaanpää on työskennellyt osittaisella palkkatuella.

Kaarinan Pajamestarit piti terveyskeskuksen kanttiinia auki viimeistä päivää viime perjantaina. Tilaan ei toistaiseksi ole tiedossa uutta toimijaa.

Pajamestarit järjestää kuntouttavia työllisyyspalveluita, ja viimeiset kuusi vuotta kanttiini on pyörinyt yhdistyksen valmentajien ja asiakkaiden voimin. Nyt Pajamestareilla ei ole enää resursseja toimintaan.

Kanttiinin pidon tarkoituksena on ollut mahdollistaa pajan asiakkaille harjoittelupaikka kahvilassa, kanttiininhoitajan ohjauksessa. Kaarinan kaupunki on maksanut ohjaajille palkkatukea. Uusien linjausten myötä kaupungin palkkatuella työllistettyjen ehtoja on tarkennettu, ja siksi Pajamestarit on toisinaan joutunut maksamaan täysiä palkkoja omasta pussistaan.

Kaarinan johtava ylilääkäri Erkki Tuomaala toivoo, että kanttiinitoimintaa voitaisiin ensisijaisesti käynnistää uudelleen yhteistyössä kaupungin sosiaalitoimen kanssa, jolloin paikka pyörisi edelleen tukityöllistettyjen avulla.

– Tällainen malli olisi monen tahon etu. Joku saisi mahdollisuuden päästä työelämään kiinni, ja terveyskeskuksen henkilökunta ja asiakkaat saisivat nauttia kanttiinista.

Toisena vaihtoehtona tilaan aletaan etsiä yrittäjää. Lue lisää 25.4.2018 lehdestä

 

 


One Response to Kaarinan terveyskeskuksen kanttiinin toiminta loppui

  • No just, ihan p…..stä. Omat eväät vissii mukaan kun on noita ravinnotta kertoja …ettei pyöry kotimatkalla

Sää

Vesivek 2018

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

SPM

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Pahimus

KSM Piikkiö

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut
Muualla