KSM tammi2018

Valtakunnallinen kirppispäivä myös Kaarinaan – myyjiä toivotaan lisää

Pääkaupunkiseudulta valtakunnalliseksi hivuttautunut Kansallinen siivouspäivä toteutetaan ensimmäistä kertaa myös Kaarinassa. Ensimmäiset kaarinalaismyyjät ovat ilmoittautuneet.

– Olin ollut Helsingissä, kun päivää vietettiin ja koko kaupunki oli täynnä myyntipisteitä. Kun kerroin tästä, rivitaloyhtiömme innostui, ja päätimme perustaa pihakirppiksen autokatokseemme. Myös naapuriyhtiö saatiin houkuteltua mukaan, kertoo Littoisissa Hovilankujalla asuva Iris Virtanen.

Tämän kevään kirppispäivä pidetään toukokuun viimeisenä lauantaina, 26.5. Turusta on jo moni ilmoittautunut myyjäksi, ja Virtanen toivoo tempaukseen lisää kaarinalaismyyjiä.

Kuka tahansa saa pystyttää tavaroilleen myyntipisteen, ja pisteet näkyvät kartalla siivouspaiva.com-sivustolla. Myyjät pitävät itse myyntivoitot tai keräävät niillä rahaa esimerkiksi seuralle.

Myyntiin voi laittaa esimerkiksi vaatteita, huonekaluja, polkupyöriä, työkaluja, leluja, kirjoja ja itse tehtyjä tavaroita. Hovilankujalla myyntiin on tulossa ainakin lasten ja aikuisten vaatteita, televisio ja astioita. Makkarapistekin pystytetään.

Tavaroita voi myydä myös julkisilla paikoilla, kuten Hovirinnan rannassa tai kaupungin puistoalueilla, mutta tällöin tarvitaan kaupungin lupa. Viheraluepäällikkö Ossi Vesalainen kertoo, että Kansallisena siivouspäivänä lupaa ei tarvitse erikseen hakea vaan ilmoitus sähköpostilla riittää. Katualueille, kuten pyöräteille tai jalkakäytäville, ei saa pystyttää myyntipistettä.

Kansallista siivouspäivää koordinoi Yhteismaa ry. Päivää luonnehditaan vanhojen tavaroiden ystävien, kierrätyksen ja uudenlaisen kaupunkikulttuurin juhlapäiväksi.

 

Tule mukaan myymään tavaroitasi

Ilmoittaudu verkossa siivouspaiva.com-sivulla. Lisätietoja voi kysyä osoitteesta pauliina@yhteismaa.fi.

Myyjinä voivat toimia yksityishenkilöt ja yhdistykset. Yritykset voivat osallistua myymällä työntekijöidensä tai yrityksensä vanhoja tavaroita tai antamalla tilansa tai pihansa ilmaiseksi kirpputorimyyjille.

Mikäli haluat pystyttää myyntipisteen puistoon tai muuhun Kaarinan kaupungin omistamaan paikkaan, ilmoita asiasta viimeistään vuorokautta ennen osoitteeseen viheralueet@kaarina.fi. Ilmoita henkilön nimi, joka hoitaa myyntipistettä, sekä alue, jonne piste on tulossa. Ilmoituksen tekijä sitoutuu hoitamaan myyntipisteensä ja sen lähiympäristön loppusiivouksen. Myyntipisteen luokse ei saa ajaa autolla, mikäli joudutaan ajamaan puistokäytävillä tai puistossa.


One Response to Valtakunnallinen kirppispäivä myös Kaarinaan – myyjiä toivotaan lisää

  • Myös Koristossa Konttikadun kentältä löytyy myyjiä. Vielä mahtuu myyjiä hyvin mukaan ja ostajat ovat tervetulleita katsomaan mitä on tarjolla.

Sää

Vesivek 2018

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

Tutustu ja ihastu

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Pahimus

KSM Piikkiö

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut
Muualla