KSM tammi2018

Rap-päiväleirillä Kuusistossa riimiteltiin vaikeistakin aiheista

Samppi Hirvikangas (vas.) ja Mitja Erjossaari (oik.) beatboksaavat tahtia, kun Onni Runsio esittää rap-päiväleirillä syntyneen kappaleensa, joka kantaa nimeä MC Onni.

Viime viikolla Kuusiston linnanraunioilla järjestetyn rap-päiväleirin päiväohjelma oli tiivis. Maanantaina startattiin tyhjältä paperilta, ja jo tiistaina ensimmäiset riimit alkoivat löytää paikkansa sanoituksista. Torstaina 10-vuotias Onni Runsio esitteli jo miltei valmiin kappaleensa, MC Onnin.
– Olen oppinut, miten räppiä tehdään. Ennen vain laitoin sanoja peräkkäin kun mietin kappaleita, mutta nyt olen ymmärtänyt, mikä merkitys riimeillä on, hän miettii.
Rap-päiväleiri on Ykkösryhmän pilottihanke, joka syntyi rap-musiikin suosiosta varsinaisilla kesän pääleireillä eli musateatteri-päiväleirillä ja teatteri- ja biisileirillä. Rap-päiväleirin pääohjaaja Samppi Hirvikangas eli S-Molli uskoo, että rap-musiikki on parhaimmillaan silloin, kun sanoituksilla on merkitystä sanojalleen.
– Tärkeintä on sanojen rimmaaminen, mutta myöskään aiheet eivät voi olla ihan mitä vain. Nuoret pystyvät rap-musiikin kautta käsittelemään todella hankaliakin aiheita, kuten vaikkapa koulukiusaamista tai kavereiden menettämistä, Hirvikangas pohtii.

Lue keskiviikon 18.7. Kaarina-lehdestä muun muassa nuorten sanoituksia rap-päiväleiriltä!

Lue lisää 18.7.2018 lehdestä


Sää

Vesivek 2018

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

Tutustu ja ihastu

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Pahimus

KSM Piikkiö

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut
Muualla