KSM tammi2018

Turun terrori-iskun vuosipäivä on lauantaina – Lue arkistojutut, miten tapahtumaketju alkoi Kaarinasta

Turun terrori-iskusta tulee lauantaina kuluneeksi tasan vuosi. Marokkolaislähtöinen Abderrahman Bouanane surmasi kaksi ja haavoitti kahdeksaa henkilöä Turun keskustassa perjantaina 18. elokuuta 2017.

Puukotusten tekijä on vuonna 1994 syntynyt marokkolainen, joka saapui Suomeen turvapaikanhakijana keväällä 2016. Bouanane saatiin kiinni pian iskun jälkeen. Poliisin ampui häntä jalkaan Kauppatorin lähellä.

Käräjäoikeus tuomitsi Bouananen kesäkuussa kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Murhat ja murhan yritykset hän teki veitsillä, jotka hän otti mukaansa Kaarinasta. Kohtalokkaan päivän tapahtumat alkoivat juuri Kaarinasta.

Kaarina-lehti muistaa terrori-iskun vuosipäivää ja julkaisee kaksi verkon arkistoartikkelia vuoden varrelta.

Poliisi: Kaarinan poliisioperaatio liittyi Turun puukotuksiin

Krp: Turun puukottaja otti veitset mukaansa Kaarinasta

Turussa järjestetään vuosipäivänä kaksi suurta mielenosoitusta. Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) mielenilmaus ja Turku ilman natseja -mielenilmaus ovat keskustassa puolen päivän aikaan. Poliisi on valmiudessa levottomuuksien varalta.

PVL on uusnatsijärjestö.


One Response to Turun terrori-iskun vuosipäivä on lauantaina – Lue arkistojutut, miten tapahtumaketju alkoi Kaarinasta

  • Kiva kun muistatte terroristia näillä jutuilla oikein nimen kanssa. Terroristit kiittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sää

Vesivek 2018

Vastuullista journalismia

Plus-tilaus

Sudotuttaako?

SPM

Digilehti

Lue Kaarina-lehti

Kaarina-lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

KSM Piikkiö

TS rekry

Facebook
Vanhat jutut