Kaarinalaiselle Tähdelle EM-kultaa

0

Kaarinalainen Jouni Tähti on voittanut 8-pallon EM-kultaa. Tähti sai vastaansa pyörätuolisarjan semifinaalissa Irlannin Fred Dinsmoren. Kaarinalaisen peli takkuili alussa, ja hän oli jo 0-3 ja 1-4 tappiolla, mutta punnersi kuitenkin tasoihin. Dinsmorella oli enää kasi jäljellä ja Tähdellä kolme palloa. Dinsmore joutui hankalaan paikkaan yrittämään kasia leikkauksella vallin kautta ristikulmaan. Pahaksi onneksi kivi osui paluumatkalla vallista kohdepalloon, joka olisi saattanut olla jopa menossa pussiin. Tästä jäi Tähdelle helppo työ pussittaa loput pallot ja tie finaaliin oli selvä.

Finaalissa Jouni Tähti sai vastaansa Iso-Britannian Roy Kimberleyn. Tähti vei finaalin ja EM-kullan erin 5-2. Suomalaisista pelaajista myös Marika Poikkijoki menestyi 8-pallossa voittaen hopeaa. Luxemburgissa pelattavat poolbiljardin EM-kilpailut pidetään jatkuvat 31. maaliskuuta asti.