Nuoria ei haluta Piikkiön keskustaan

0
Erityisnuorisotyöntekijä Jari Nuutinen ja nuokkarin entinen aktiivikävijä Lena Tölkkö eivät ymmärrä, miksi nuoret nähdään häiriötekijöinä. 15-vuotiaat Jere Lehtilä ja Riku Kurola käyvät Pontelan nuorisotilassa aina, kun se on auki. He ovat tyytyväisiä nuorisotilan nykyiseen sijaintiin.

Erityisnuorisotyöntekijä Jari Nuutinen toivoo, että nuorisotilan siirtämistä Piikkiön keskustaan harkittaisiin vielä kerran.

Alun perin nuorisotila haluttiin siirtää keskustaan, koska nuoret eivät käyneet Pontelassa sen syrjäisen sijainnin takia. Enää kävijämäärä ei ole suurin ongelma, vaan nykyisten tilojen epäkäytännöllisyys. Pontelassa nuokkari toimii kahdessa kerroksessa niin, ettei työvuorossa olevalla nuorisotyöntekijällä ole näköyhteyttä koko tilaan.

– Se on työturvallisuusriski. Kuinka moni opettaja suostuisi työskentelemään 40 nuoren kanssa tilassa, joka olisi kahdessa kerroksessa, Nuutinen kysyy?

Ihanteellinen paikka uudeksi nuorisotilaksi olisi Nuutisen mielestä Piikkiön kirjaston yläkerrassa tyhjillään oleva vanha kunnankirjaston tila. Kiinteistön hallitus on kuitenkin ilmoittanut, ettei tila sovi nuorten käyttöön. Syynä on ilmeisesti se, että nuorisotilan pelätään aiheuttavan keskustassa ilkivaltaa ja häiriöitä.

– Ajattelen, etteivät nuokkarilla käyvät nuoret aiheuta ongelmia, vaan ne, jotka eivät ole siellä, Nuutinen puolustaa.

Hän toivoo, että neuvotteluja kiinteistön hallituksen kanssa jatketaan vielä. Yhtenä vaihtoehtona on esitetty myös nuorisotilan siirtämistä Piikkiön yhtenäiskoulun yhteyteen koulukeskuksen asuntolan tiloihin. Asuntola on kuitenkin Pontelan tavoin kahdessa kerroksessa ja se on toiminnallisesti hankala.

Lue lisää Kaarina-lehti 14.3.