Piikkiön nuorisotilan kohtalo jäi auki

0

Piikkiön nuorisotilan kohtalo ei ratkennut vielä eilen tiistaina kansalaistoiminnan lautakunnan kokouksessa, vaan asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Nuorisotilan siirtämistä Pontelasta Piikkiön keskustaan on penätty sekä nuorten tekemässä kuntalaisaloitteessa että valtuustoaloitteessa. Asiaa mutkistaa, ettei Piikkiön keskustasta tunnu löytyvän nuorison käyttöön sopivaa tilaa. Tiloiksi on ehdotettu muun muassa kolmea osoitteessa Hadvalantie 8 sijaitsevaa tilaa, jotka on kuitenkin todettu liian pieniksi. Piikkiön kirjaston yläkerrassa olisi tyhjillään oleva tila, mutta kiinteistön hallitus on päättänyt, ettei tilan käyttötarkoitus mahdollista nuorisotilan sijoittamista siihen.

Kansalaistoiminnan johtaja Tapio Svärd ehdotti, että nuorisotila säilyisi Piikkiössä Pontelan nuorisotalon yläkerrassa, mutta sitä remontoitaisi paremmin nuorten käyttöön soveltuvaksi.

– Lautakunta on nuorison puolella. Jätimme asian pöydälle, koska halusimme selvittää, onko kaikki voitava tehty uusien tilojen etsimiseksi, lautakunnan puheenjohtaja Niina Virranheimo kertoi keskiviikkoaamuna.

Piikkiön kirjaston yläkerrassa toimi kunnankirjasto kesään 2008 asti. Virranheimo ihmettelee, että miten tilat eivät sovi nuorison käyttöön, jos ne sopivat kirjaston.

– Muut vuokralaiset eivät halua sinne nuorisoa. Mielestäni se on vähän lapsellista, koska jos sinulla on siellä kirjanpitotoimisto, et varmaan tee siellä töitä yötä päivää ja iltaisin.