Vatsatautiepidemia velloo Rauvolan ja Pihlajanmarjan päiväkodeissa

0

Rauvolan ja Pihlajanmarjan päiväkodeissa on kiertänyt sitkeä vatsatauti kahden viikon ajan. Päiväkodit lähettivät eilen torstaina lasten vanhemmille sähköpostia ja pyysivät vanhempia pitämään sairaat lapset kotona vielä oireitten loputtuakin.
– Toivomme, että lapset pidetään kotona kaksi päivää viimeisten oireiden jälkeen. Toivomme myös, että sairaiden lasten sisarukset jäisivät kotiin. Emme saa epidemiaa hallintaan, jos sisarukset sairastuvat päiväkotipäivän aikana, vetoaa päiväkoteja johtava Terhi Kuusinen.
Päiväkotien vanhemmille antama ohjeistus on sama, jonka TYKS:n sairaalahygienianyksikkö antoi aiemmin tänä vuonna Folkhälsanin päiväkodille, kun siellä kiersi vatsatauti. Kuusinen korostaa, että he antavat suosituksia. Vanhempien tehtävä on arvioida, milloin lapsi on niin hyvässä kunnossa, että hänet voi hoitoon viedä.
– Tärkeää on pestä käsiä saippualla. Pelkkä käsidesin käyttö ei riitä. Toivomme vanhempien ottavan ohjeet vakavasti.
Kuusisen mukaan epidemia ei ole millään tavalla poikkeuksellinen. Aina kun päiväkotiin iskee epidemia, ilmoittavat hoitajat taudista vanhemmille.
– Puhumme lapsille käsien pesemisen tärkeydestä. Vanhempia pyydämme huolehtimaan siitä, että lapsi pesee kätensä päiväkotiin tullessaan ja iltapäivällä kotiutuessaan.