Kaarinan hyvinvointipalveluista nipistetään miljoona

0

Kaarinan kaupungin hyvinvointipalveluissa on arvioitu, että vuodelle 2012 varatut määrärahat eivät riitä. Hyvinvointipalveluissa on aloitettu sopeutustoimet talouden oikaisemiseksi. Tavoitteena on säästää vuoden 2012 aikana miljoona euroa. Lisäksi esitetään, että määrärahoja lisätään tälle vuodelle yhdellä miljoonalla eurolla.

Hyvinvointipalveluiden johtajan Antti Parpon mukaan palvelutuotannon tuottavuutta kasvattamalla voidaan ehkäistä palvelutason heikentymisiä osittain. On kuitenkin odotettavaa, että palveluiden laatu hyvinvointipalveluiden toimialalla jonkin verran huononee.

Säästötoimenpiteet kohdistuvat koko hyvinvointipalveluiden palvelujärjestelmään. Avautuvia virkoja ja toimia ei täytetä, ellei siihen ole erittäin painavia perusteita. Palveluiden saantikriteereitä kiristetään harkitusti kaikissa palveluissa. Yksi esimerkki tästä on kuljetuspalvelun päätökset, jotka joudutaan arvioimaan uudelleen.

–Kyseessä on muutos, joka osuu ikääntyneisiin ja vammaisiin ja varmasti vaikutukset henkilötasolla on merkittäviä, Parpo myöntää.

Lue lisää Kaarina-lehti 25.4.