Kaarinan teillä rytisee liikaa

0
Pyhän Katariinan tien ja Kurkelantien risteys on yksi Kaarinan vaaranpaikoista. Usein risteyksen ohi lenkkeilevä Taru Vasenkari on huomannut, etteivät autoilijat varsinkaan hiljaisina aikoina juuri pysähdy Stop-merkin eteen.

Kaarinan tieliikenteessä on tapahtunut viimeisten viiden vuoden aikana keskimäärin 47 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta vuodessa. Se on enemmän kuin Turun seudun ja koko maan keskiarvo.

Kaarina on kärkipäässä myös liikennekuolemissa: vuosina 2001-2010 sattuneet liikenneonnettomuudet veivät täällä12 ihmiseltä hengen.

Varsinais-Suomen Ely-keskus ja Turun seudun kunnat viimeistelevät parhaillaan Turun seudun kestävän ja turvallisen liikkumisen suunnitelmaa, jonka tavoitteena on puolittaa liikenneonnettomuuksien määrä vuoteen 2020 mennessä. Suunnitelmassa esitetään 270 toimenpiteen lista, jota toteuttamalla liikenneturvallisuutta voitaisiin kehittää.

Lue lisää Kaarina-lehti 25.4.