Pohjanpellolle suunnitellaan seniorikylää

0

Kaarinan Pohjanpellolle kaavaillaan senioreiden perhekylää. Perusturvalautakunta päätti käynnistää hankkeen yhdessä Perhehoitoliiton ja Kaarinan Vanhusten Palvelukeskuksen säätiön kanssa. Jos kaikki menee suunnitellusti, ensimmäiset ikäihmiset voivat muuttaa kylään vuonna 2014.

Toteutuessaan 4-5 kodista koostuva senioreiden perhekylä olisi hyvinvointipalvelujen johtajan Antti Parpon mukaan täysin ainutlaatuinen. Suomessa on sosiaali- ja terveysministeriön tilastojen mukaan runsaat sata vanhusta perhehoidossa, mutta missään muualla ei ole rakennettu ikäihmisten perhehoitoa varten kokonaista kylää.

Ajatuksena on, että perhehoitajat vuokraisivat Pohjanpellolle valmistuvat asunnot kaupungilta ja muuttaisivat niihin asumaan. Yhteen perheeseen sijoitettaisiin korkeintaan neljä vanhusta, joilla kaikilla olisi omat huoneet.

Lue lisää Kaarina-lehdestä