Rikokset osa koulujen arkipäivää

0
Valkeavuoren koulussa opiskelevat Patrik Hannula, Rasmus Toivonen ja Anton Nguyen suorastaan vaativat päästä kaverikuvaan koulupoliisina tutuksi tulleen Jorma Lampisen kanssa.

Hätäkeskukseen soitettu puhelu aiheutti äskettäin mittavan poliisioperaation Valkeavuoren koulussa. Yläkouluikäinen poika väitti, että oppilaita uhkaillaan aseella. Hätäilmoitus osoittautui pilaksi ja puhelu anastetulla kännykällä soitetuksi. Tekijäkin saatiin kiinni.
Yllä kuvattu tapaus on ylikonstaapeli Jorma Lampisen mukaan harvinainen, mutta kouluissa tapahtuu paljon muuta rikollista. Hän arvioi saavansa kouluilta yhteydenottoja viikoittain.
– Kouluissa todellakin tapahtuu paljon – myös rikoksia. Pahoinpitelyt, vahingonteot, kunnianloukkaukset ja anastukset ovat osa koulujen arkipäivää, Kaarinan alueen koulupoliisien yhdyshenkilönä toimiva Lampinen kuvailee.

Lue lisää Kaarina-lehti 18.4.