Valtuutetut antoivat Paimiolle kyytiä

0

Valtion kaavailema kuntauudistus ei nostattanut tiistai-illan valtuustossa liiemmin intohimoja. Valtiovarainministeriö saa Kaarinalta selkeän ja perusteellisesti perustellun viestin: Kaarina ei halua liittää hynttyitä yhteen minkään kunnan kanssa, eikä näe tarpeelliseksi selvittää kuntaliitosten hyötyjä ja haittoja.

Paimio sai kaarinalaispäättäjiltä huutia. Paimion kaupunginhallitus hioi viime viikolla omaa lausuntoaan. Naapurikunnan kaupunginhallitus haluaisi selvittää, olisiko järkevää perustaa uusi kunta Turun ja Salon väliin. Paimio niputtaisi samojen rajojen sisälle Paimion, Sauvon, Marttilan ja entisen Piikkiön (Kunnallislehti 6.4.). Kaarinalaisvaltuutettu Ismo Seivästö (KD) sai palkkioksi naurun hörähdyksiä tiedusteltuaan kaupunginjohtajalta, ovatko välit Paimioon kunnossa.

– Eivät välit ainakaan parantuneet ole. Oudolta kuulostaa, kun ovat meidän kanssa neuvottelematta liittämässä Piikkiötä Paimioon, myönsi Harri Virta.

– Hämmästyttävää tämä on. Me päätämme omassa kaupunginhallituksessamme, ettemme halua osakuntaliitoksia. Ehdotus oli Paimiolta harkitsematon teko. Jos tällaista ehdottaa, olisi hyvien tapojen mukaista keskustella asiasta ensin meidän kanssamme, valtuuston puheenjohtaja Matti Ranne (SDP) jatkoi.

Tänään illalla kuullaan, hyväksyykö Paimion valtuusto hallituksensa muotoileman lausunnon.

Lue lisää Kaarinan valtuuston edesottamuksista Kaarina-lehdestä 18.4.