Kaupunki neuvotteli museoiden kohtalosta

0
Pukkilan ryytimaalla kasvaa muun muassa väinönputkea, raparperia, ukkomansikoita ja 1700-luvun perunoita. Osa reilusta 80 kasvilajikkeesta on jouduttu nyt siirtämään muualle, sillä Museovirasto on sulkenut Pukkilan museon, eikä puutarhuria palkattu enää täksi kesäksi töihin.

Pukkilan museon ryytimaa kukoistaa viime viikolla järjestettyjen talkoiden jäljiltä. Herkimmät kasvit on siirretty Pukkilasta muualle turvaan. Museovirasto ilmoitti alkuvuonna sulkevansa Pukkilan kartanomuseon ja samalla ryytimaan, joka edustaa 1700-luvun kasviviljelyä.

– Nyt tämä on hyvässä kunnossa, mutta puutarha heinittyy nopeasti. Jos tulee kuuma ja kuiva kesä, kasveja ei ole kohta enää jäljellä, koska kukaan ei ole kastelemassa niitä, ryytimaata vuosia hoitanut puutarhuri Aaja Peura harmittelee.

Kaarinan kaupunginjohto tapasi maanantaina Helsingissä Museoviraston edustajia. Keskustelun aiheena oli Kuusiston ja Pukkilan kartanomuseoiden kohtalo. Kuusiston varalle on jo täksi kesäksi suunnitelmia.

Lue lisää Kaarina-lehdestä keskiviikkona 30.5.