Pääskysestä ei päivääkään

0

Nyt on kesä! Tänään näin ensimmäiset haarapääskyset Kaarinassa. Niitä oli paljon ja voi sitä riemullista taitolentoa, mitä ne harrastivat varsin korkealla taivaan sineä vasten.

Sydän pulppuili ilosta, kun lintujen lentoa seurasin sillä aikaa, kun ukkokulta kävi kaupassa. Nousin autosta ihastelemaan. Ei mennyt kuin hetki, kun sain selittää muutamalle uteliaalle, miksi killistelen niska kenossa taivaalle. Sitten meitä olikin parkkipaikalla jo monta. Tuli mieleen viisikymmentäluvun ensimmäistä Sputnikia taivaalle tiirailevat ihmiset. Silloin ihmeteltiin iltapimeässä, nyt oli kirkas aamupäivä. Mutta olihan kohdekin aivan eri asia.

Iltapäivällä haarapääskyt lentelivät myös tässä kerrostalomme ympärillä. Viime kesänäkin pari pariskuntaa pesi talomme vinttikerroksen katon laipeessa. Nytkin toivon, että vanhat pesät kelpaavat, koska se tietää heinäkuussa huimia lentonäytöksiä meille asukkaille, kun pääskysenpojat harjoittelevat siipiensä kantavuutta.

Nyt on kesä!

Eira Haahdenniemi

Kirjoitettu: 24.5.2012