SOS-lapsikylässä kuvattiin onnea

0

Mitä SOS-lapsikylissä asuvat lapset ajattelevat onnellisuudesta? Se selviää tällä viikolla Turkuun pystytettävästä valokuvanäyttelystä. Lähes 30 Kaarinassa ja muualla Suomen SOS-lapsikylissä asuvaa lasta on kuvannut viikon ajan omia onnellisuuden aiheitaan. Näyttelyn on koostanut tunnevalokuvaukseen erikoistunut, Isossa-Britanniassa valokuvataidetta opiskellut Annuska Dal Maso.

Viikko lapsen silmin -näyttelyssä on hyödynnetty Dal Mason kehittämää Tunteet kuvaksi -menetelmää. Kyseessä on yhteisötaiteen muoto, jossa autetaan ryhmiä yhdessä ja erikseen muuttamaan tunteensa kuviksi.

– Tunteet kuvaksi -menetelmä on erittäin toimiva apu, kun sanat eivät ole oikea apuväline tarinan kerrontaan, Dal Maso pohtii.

Näyttely on esillä Radisson Blu Marina Palacen terassilla 23.–25.5. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Samsungin kanssa.