Urheilujuhla vai tekosyy rellestää?

0

Nyt ne alkavat. Kotikisat. Yhden elämän jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut täyttävät jännityksellä, yhteenkuuluvuudella, ilolla ja pettymyksillä. Toisen mielestä kahden ja puolen viikon urheilunäytelmä on penkkiurheilijoille vain tekosyy ryypätä ja rellestää.

Meidän perheessämme kisoja on odotettu kuin Suvivirttä. 10-vuotias jääkiekkoilija ei voisi kuvitella hienompia kisoja. Istumapaikka kotikisojen katsomossa olisi junnukiekkoilijoilla kokemus, josta riittäisi kerrottavaa vuosiksi eteenpäin. Mutta kuinka monella perheellä on varaa ostaa yli 100 euron lippuja? Lippu perjantaina pelattavaan Suomen ensimmäiseen otteluun maksaa 156 euroa. Hieno urheilujuhla on pilattu ylihinnoittelulla.

Kaarinalainen fysioterapeutti Jussi Luoma on jo neljättä kertaa maajoukkueen matkassa arvokisoissa. Kokeneenkin huoltajan mahassa on perhosia kotikisojen alla (s. 7). Kaarinalainen ammattivalmentaja Toni Järveläistä eivät kisat jännitä. Hänen mielestään kansa menee sekaisin tyhjästä (s. 12).

Teija Uurinmäki
teija.uurinmaki@kaarina-lehti.fi
02-588 8614

Kirjoitus on julkaistu Kaarina-lehdessä 1.5.