Uskomatonta!

0

Olemme ukkokullan kanssa lähdössä Skooneen heinkuun ensimmisen lauantaina. Edessä on runsaan viikon reissu pitäen sisällään parin päivän koukkauksen Pohjois-Saksassa.

Laivaliput on hankittu ja tänään selvitin VR:n kautta junalippuja. Sepä olikin seikkailujen seikkailu. Sain ystvllistä palvelua VR:lta. Tehtiin varauskin lipuista meno-paluuna Tukholma -Lund-Tukholma. Hinnaksi ystvällinen rautatielinen kertoi 597,40 yhteensä. Sain varausnumeron ja kehotuksen käydä noutamassa liput Turun rautatieasemalta.

Hinta tuntui meistä hurjalta, vaikka tiedämmekin, ett SJ on kalliimpi kuin VR. Asia jäi kaivertamaan minua ja niinpä meninkin surffailemaan SJ:n nettisivuille. Mitä enemmän siellä seikkailin, sitä vakuuttuneemmaksi tulin, että ei voi olla totta VR:n ilmoittamat lippujen hinnat. Huutelin ukkokullan varmistamaan, ettei minulle tule väärinymmrrystä kielen suhteen. Ei tullut.

Rohkeasti sitten varasin netin kautta meille paikat ja liput juuri samoihin juniin, joihin rautatielinenkin oli varannut. En ole kuin kerran elämssäni maksanut netissä luottokortilla. Tapahtumasta on aikaa runsaat 6 vuotta. Nyt maksaminen ei ensin tahtonut onnistua, kun kone herjasi koodilla D20 ja kehotti tarkastamaan kortin tiedot, på svenska tietysti. Kahden yrityksen jälkeen oli turvauduttava pankin neuvontaan ja sieltähän syy heti selvisi. Kysyttiin, että olenko aktivoinut Visani. No, enpä edes tiennyt sellaisesta toimenpiteestä. Aktivoin kortin saamieni ohjeiden mukaan ja johan alkoi Lyyli kirjoittaa, kun osoite löytyi.

Lippujen hinta SJ:n sivuilta ostettuina oli yhteensä 2980 kruunua eli tämän päivän kurssin mukaan noin 340, siis yli 250 edullisempi kuin VR:n kautta. Ja sitten valitetaan, ettei VR kannata! Tulostin liput netistä ja nyt vain odotellaan lähtöpäivää. Uskomatonta, mutta totta.

Eira Haahdenniemi