Ei mikään Mummo-Ankka

0

Mitä hyvää olet tehnyt tällä viikolla, Riitta Nissilä?
– Olen ollut nyt aika kotopiirissä, mutta hoitanut jonkin verran eri järjestöjen asioita. Heinäkuu on hiljaista aikaa järjestöhommissakin. Se on vapaaehtoistyöntekijöiden kesäloma-aikaa.
Mikä on parasta Kaarinassa?
– Se, että se on minun koti- ja synnyinpaikkakuntani. Viihdyn täällä luonnon takia. Kaikki on lähellä: meri, palvelut ja iso kaupunki Turku. Täältä on myös moottoritietä pitkin lyhyt matka Helsinkiin.
Mille nauroit viimeksi?
– En ole sellainen ihminen, että nauran hersyvästi jollekin, mutta moni asia saa minut hyvälle mielelle. Olen hyvällä mielellä esimerkiksi silloin, kun joku auttaa jossakin tai joku saa apua.
Paras tuoksu?
– En käytä juuri tuoksuja, joten luonnon tuoksut ovat parhaita. Raikas meri-ilma, metsän tuoksu ja kukkasten tuoksut eri aikoina.
Milloin valehtelit viimeksi?
– Pyrin puhumaan aina totuutta. Olen aika tiukka siinä, että puhutaan totta. Asiat pitää pystyä hoitamaan, niin pääsee pisimmälle, kun puhutaan totta ja suoraan.
Jos olisit fiktiivinen hahmo, mikä olisit?
– Lapsena luin paljon Aku Ankkoja, joten varmaankin Iines-Ankka. Muuten voisi olla Mummo-Ankka, mutta en tunne itseäni vanhaksi.
Mitä jääkaapistasi löytyy aina?
– Meillä mies käy kaupassa, joten löytyy sitä, mitä mies on tuonut. Jääkaapissa on aina kaikki perustarvikkeet, kuten maitoa, juustoa ja kivennäisvettä minulle.
Jokin haaveesi tai tavoitteesi, joka on toteutunut.
– Pienestä pitäen minulla oli haaveena, että on oma perhe, ammatti, omakotitalo ja auto. Kaikki ne ovat toteutuneet.
Mitä kysyisit seuraavalta Häneltä?
– Jos hän on uusi kaarinalainen, niin onko hän kotiutunut Kaarinaan. Jos taas on asunut pitkään Kaarinassa, niin mikä on saanut jäämään?

Riitta Nissilä täyttää 60 vuotta keskiviikkona 1.8. Hän on aktiivisesti mukana kunnan ja eri järjestöjen luottamustehtävissä. Lue lisää Kaarina-lehdestä 1.8.