Fortum varautunut viikonlopun ukkosiin

1
Fortum on varautunut lännestä lähestyvään ukkosrintamaan nelinkertaistamalla viankorjaushenkilöstön maastossa sekä lisäämällä henkilöstöä sähköverkon tilaa seuraavaan käyttökeskukseen ja asiakaspalveluun. Myös IT-järjestelmien kapasiteettia on vahvistettu.
 
 – Mikäli ennuste toteutuu, ovat häiriöt sähköverkossa mahdollisia etenkin jakelualueillamme Länsi-, Lounais- ja Etelä-Suomessa. Herkät sähkölaitteet on hyvä irrottaa sähköverkosta ukkosen ajaksi, käyttöpäällikkö Jarmo Ström Fortumista toteaa.
 
– Tyypillisesti ukkosen sähköverkkoon aiheuttamat viat  johtuvat puuskaisesta tuulesta, joka kaataa sähkölinjoille puita. Ukkosmyrskyissä esiintyvät salamat rikkovat myös helposti muuntajia, joiden avulla muunnetaan vaihtojännitettä joko suuremmaksi tai pienemmäksi, hän jatkaa.
 
Laajin ukkosrintama ylittää Suomen tämänhetkisen ennusteen mukaan sunnuntai-aamun aikana. Fortumin käyttökeskus seuraa sääennusteen kehittymistä.

1 KOMMENTTI

  1. Sään ääri-ilmiöt senkun lisääntyvät ja sähköhäiriöitä on jatkuvasti johtuen puiden kaatimisesta sähkölinjoille. Ihmettelen etteikö Fortuminkin, kuten muidenkin sähköyhtiöiden, kannattaisi olla aktiivisempi sähkölinjojen maahan kaivamisessa. Jatkuvat massiiviset korjausoperaatiot maksanevat maltaita ja aina uudelleen ja uudelleen. Vaikka maahan kaivaminenkin on kallista, se tehdään pääsääntöisesti vain kerran. Mikähän mättää?

Kommenttien lisääminen on estetty.