Fortum varautuu viikonlopun ukkosiin lisämiehityksellä

0
Fortum on varautunut lounaasta lähestyvään ukkosrintamaan nelinkertaistamalla viankorjaushenkilöstön maastossa sekä lisäämällä henkilöstöä sähköverkon tilaa seuraavaan käyttökeskukseen ja asiakaspalveluun. Sääennusteen mukaan ukkosen mahdollisuus kasvaa maan lounaisosassa myöhään lauantai-iltana.
 
–  Olemme varautuneet siihen, että ukkosen mukana tulevat runsaat sateet, salamat ja puuskaiset tuulet saattavat aiheuttaa vikoja sähkönjakelussa etenkin jakelualueillamme Lounais-, Länsi- ja Etelä-Suomessa, käyttökeskuspäällikkö Kimmo Vainiola  sanoo.
Ukkosmyrskyt voivat rikkoa sähkö- ja puhelinverkossa olevia laitteita etenkin haja-asutusalueilla. Herkkien sähkölaitteiden rikkoutumisen voi estää irrottamalla laitteet pistorasioista ukonilman ajaksi. Myös antennikaapelit kannattaa irrottaa.