Missä se toimittaja luuraa?

0

Tässä lehdessä esittelemme uunituoreet Kaarina-lehden lukijatutkimuksen tulokset (s.15). Tutkimuksessa nousi esille toimitukselle tuttu murhe: miksi toimittajaa ei näy kulttuuririennoissa ja yhdistysten kokoontumisissa.

Voi kunpa aika riittäisikin kaikkeen, mitä haluaisimme tehdä! Osallistuisimme enemmän kuin mielellämme kaarinalaisiin tapahtumiin, vierailisimme yhdistysten kokoontumisissa ja jalkautuisimme kadulle.
Kahden toimittajan toimituksessa on pakko tehdä valintoja. Olemme päättäneet käyttää aikaa uutisten metsästämiseen, ja lukijatutkimuksen tulos kannustaa meitä jatkamaan samalla tiellä. Annamme tilaa myös henkilöhaastatteluille, tapahtumajutuille, urheilulle ja kulttuurille. Mutta niiden suhteen joudumme tekemään joka viikko vaikeita valintoja.

Pyrimme siihen, että jokaisesta lehdestä lukemista löytäisivät lapsiperheet ja ikäihmiset, uutisnälkäiset ja kepeämpää lukemista etsivät, kaarinalaiset ja piikkiöläiset, miehet ja naiset. Kun yksi haluaa raflaavia uutisia ja toinen leppoisia lukunautintoja, ei jokainen juttu millään miellytä kaikkia.

Tutkimus vahvisti uskoamme uutisten merkitykseen, mutta saimme myös ajattelemisen aihetta. Syksyllä on aika miettiä, miten kehitämme kulttuuriantiamme ja mikä urheilusivuilla on olennaista. Myös talousuutiset täytyy nostaa paremmin esille. Ja kyllä vain, yhdistyksille annetaan enemmän palstatilaa. Tunteja emme saa päiviimme lisää, mutta eiköhän tähänkin keinot keksitä.

Tutkimukseen osallistuneet lukijamme antoivat syvällisillä pohdinnoillaan meille paljon ajattelemisen aihetta. Lukijat ideoivat huikeita juttuaiheita ja -sarjoja. Ensimmäiset ideat jalostetaan jutuiksi lomien jälkeen, loput jätetään vielä hetkeksi marinoitumaan.
Kiitos kaikille lukijakyselyymme osallistuneille! On tämä vaan mahtavaa työtä!

Teija Uurinmäki

Arvoimme kaikkien lukijatutkimukseen vastanneiden kesken polkupyörän. Onnetar suosi Matti Haavistoa Littoisista. Onneksi olkoon! Ilmoitamme onnettaren valinnan henkilökohtaisesti voittajalle.