Kuusiston linnan uudella polulla on myös levähdyspaikkoja

0

Museovirasto on rakennuttanut Kuusiston linnan raunioille polun, jota myöten voi kulkea myös pyörätuolilla. Esteetön polku kiertää linnan sen muureja myötäillen. Polkua pitkin pääsee myös rannan tuntumassa olevalle nuotiopaikalle, joka on myös avattu uudelleen tänä vuonna.

Polun korkeuserot ovat sen tasoisia, että normaalilla pyörätuolilla kulkevat saattavat tarvita avustajaa. Sähkökäyttöisellä pyörätuolilla polun pystyy kiertämään omin voimin. Tänä syksynä polun pinta voi vielä olla pehmeähkö, mutta ensi kesään mennessä kivituhkamassa on kovettunut.

Kuusiston linnan polku on suunniteltu yhteistyössä Turun esteettömyysasiamiehen Heikki Hauliston kanssa. Polku on kivituhkaa ja siinä on levennettyjä kohtia ohittamisen helpottamiseksi sekä katselu- ja levähdyspaikoiksi. Polku johtaa myös vuonna 2011 valmistuneelle laiturille, mutta laiturin esteettömyystyöt valmistuvat vasta myöhemmin.

Museovirasto sai vuonna 2012 Kuusiston piispanlinnan raunioiden muurien lähes 20 vuotta kestäneet korjaustyöt päätökseen.  Yli 700-vuotiaan linnan turvallisuutta ja opasteita parannetaan edelleen.