Ilkivalta maksaa kaupungille kymppitonneja vuodessa

2
Tilakeskuksen päällikkö Taisto Nuutinen esitteli maanantaina ilkivallan jälkiä. Saldona oli kolme rikottua ikkunaa ja yksi hajoitettu roskis.

Kaarinassa koulujen pihoilla kokoontuu iltaisin ja viikonloppuisin kymmenittäin nuoria. Nuorison ajanvietosta koituu kaupungille tuntuva lasku, sillä usein juhlien jäljet jäävät kaupungin työntekijöiden siivottaviksi.

– Pelkästään ikkunoiden korjauksiin ja grafiittien putsaamiseen menee kymppitonneja vuodessa, tilakeskuksen päällikkö Taisto Nuutinen arvioi.

Tänä syksynä Kaarinassa aiotaan ottaa käyttöön uudet keinot ilkivallan torjumiseksi.

Lue lisää Kaarina-lehdestä keskiviikkona 5.9.

2 KOMMENTIT

  1. Nuoret itse putsaamaan! Muutaman kerran jos joutuu toisten jälkiä
    siivoamaan voi saada aikaan riittävän monta nuorta vartijaa,ettei sotkuja tee kukaan muukaan. Vaatii pitkäjänteisyyttä toteutuksessa. Heti ei tapahdu muutosta! Mutta ajan kanssa muokkaa asenteita,uskoisin!

  2. Samaa mieltä Marjatan kanssa! Kun totutaan, että ‘joku’ aina tulee ja korjaa jäljet tai paikkaa tilanteen, ei opita ottamaan itse vastuuta. Tämä näkyy myös työpaikoilla. Työn loppuun saattaminen on monelle nuorelle haaste.
    Itse äitinä katson myös peiliin: teinkö liikaa lasteni puolesta hyvää tarkoittaen?
    Kaarinassa kauheaa katsottavaa on esim. uuden K-kaupan ympäristö, josta on muodostunut nuorten oleskelunurkkaus. Tölkkejä, pulloja ja roskia parkkipaikka täynnä.

Kommenttien lisääminen on estetty.