Monopoli Turku

0

Kaarinassa kauan asuneena ja yrittäneenä, asioita jo 60-luvulta seuranneena, suorastaan kauhistuttaa hankkeet synnyttää alueelle monopoli Turku. Monopoli ei ole koskaan ollut hyvä asia, ei yritystoiminnassa eikä myöskään kunnallishallinnossa.

Turusta muuttaneet desantit, Hannut ynnä muut kun yrittävät viedä päätösvallan Turkuun ja synnyttää Turkunimisen monopolin alueelle. Kaarinalaiselle ei jäisi muuta mahdollisuutta, kuin maksaa tai valittaa. Puhutaan hienosti leveistä hartioista yrittäen hämätä veronmaksajaa. Päätöksiä ei saa tehdä tunteella ja niin edelleen.

Kaarinaa on viety eteenpäin nimenomaan tunteella, saatu aikaiseksi muutamassa kymmenessä vuodessa kokonainen kaupunki lähipalveluineen. Kaupunkien välinen kilpailu alueella on synnyttänyt yritystoimintaa ja taannut kohtuuhintaista rakennusmaata.

Syksyn kunnallisvaaleissa päätetään Kaarinan itsenäisyydestä, se on selviö. Paine kokoomusryhmää kohden hallituksen tasolta on kova. Vihreillä taas on tummanvihreät lasit, joiden läpi on vaikea nähdä tosiasioita. Todellisuudessa kyseessä on taistelu vallasta kuntakentässä, koska siellä päätetään paljolti Suomen asioista. Kuntien virkamiehet liian suurelta osin päätetään vieläkin poliittisella enemmistöllä, hyvä veli -systeemillä.

Keskusta on ehdokkaineen itsenäisen Kaarinan, päätösvallan ja lähipalveluiden säilyttämisen kannattaja vuoren varmasti. Vastustamme monopoleja ja tuemme PK-yrittäjyyttä.

Matti Alander
Keskusta, Keskiryhmien valtuustoryhmän pj
kunnallisvaaliehdokas

Kirjoitus on julkaistu Kaarina-lehdessä 12.9.