Palveluiden alasajo on lopetettava

1

Kaarinan toimivia terveys- ja sosiaalipalveluita ajetaan alas, vaikka tarvittaisiin kustannustehokkaampien toimintatapojen kehittämistä. Koetaanko toimintojen kehittäminen

Kaarinassa liian vaikeana? Palveluiden heikentäminen kohdistuu ihmisiin, joilla ei ole mahdollisuuksia käyttää yksityislääkäriä, autonkuljettajaa tai avustajaa.

Kaarina-lehdessä uutisoitiin 12.9., että taksikortti otetaan pois 200 – 300 ihmiseltä. Sosialidemokraatit eivät tällaista menettelyä tue. Kuntalaisilla on oikeus uskoa kaupungin virkamiesten tekemien päätösten oikeellisuuteen ja pitävyyteen. Sitä edellyttää myös hallintolaki. Päätöksiä ei pidä muuttaa, ellei niitä ole tehty virheellisten tietojen perusteella. Myös uusille päätöksille voidaan asettaa aikaisempaa tiukempia vaatimuksia.

Suunnitelma terveyskeskuksen päivystyksen lopettamisesta on pöyristyttävä. Terveyskeskuksesta ei saa aikaa päivällä. Tulevaisuudessa ei saa päivystysaikanakaan. Puhelinyhteyden saamisessa on vaikeuksia. Mihin sellaista terveyskeskusta tarvitaan?

Sosialidemokraattien mielestä terveyskeskuksesta on saatava aika lääkärille silloin, kun käynnille on tarve. Hammaslääkäripalveluiden osalta SDP on jo vuosia ajanut mallia, että hammaslääkärin aikoja saisi kello 18 asti. Näiden tavoitteiden puolesta toimimme jatkossakin.

Asumispalveluiden tarve lisääntyy. Haluamme laatua hoidolta ja hoitoympäristöltä. Asumispalveluiden laatukriteerit täytyy määritellä ja eräs laatuvaatimus on, että kaarinalaisille osoitettaan hoito- tai palveluasumispaikka Kaarinasta.

Henrik Jalo
SDP:n ehdokas
kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen

Mielipide on julkaistu Kaarina-lehdessä 19.9.

1 KOMMENTTI

 1. Henrik on oikeassa, terveyspalveluiden tulee olla lähipalveluita.
  Iltapäivystyksen siirto Turkuun olisi virhe. Kaikki kun keskitetään alkaa jonotusaika päivystyksessä olla helposti pitkä tunti ja pari menee helposti. Kaarinassa on ajanvarauksen päivystykseen määrättyyn kellonaikaan.
  Taksimatkat Turkuun helposti 100 € , siihen vielä sairaalan maksu alkaa olla vähävaraiselle liikaa.
  Terveyskeskusta joutuu päivystysaikana käyttämään yleensä lapsiperheet tai ikäihmiset, molemmille matkustaminen naapurikaupunkiin sairaana on tuskallista.
  Kaarinassa rahaa palaa paljon turhempaankin ja ilta-ajat niin hammashoidossa kuin terveydenhoidossakin eivät ole rahasta kiinni.
  Selvityksiä, tutkimuksia ja strategioita voisi tehdä vähän vähemmän ja käyttää raha paremmin kansalaisia palvellen.
  Oikeastaan terveyskeskuksen kallis kiinteistö tulisi saada tehokkaampaan käyttöön ja iltatoimintaa tulisi paremminkin lisätä, kuin lopettaa.

Kommenttien lisääminen on estetty.