Rippikouluun ilmoittautuminen alkoi

0

Turun ja Kaarinan seurakuntien ripari-ilmoittautuminen käynnistyi maanantaina.

Rippikoulu avaa nuorelle mahdollisuuksia seurakunnassa: hän saa oikeuden äänestää seurakuntavaaleissa ja tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina.

Turussa ja Kaarinassa rippikoulun käy vuosittain noin 1500 nuorta, mikä on keskimäärin reilu 93 prosenttia seurakuntayhtymän alueella asuvista, kirkkoon kuuluvista rippikouluikäisistä. Viime vuonna riparille osallistui 80 prosenttia koko ikäluokasta.
Valtaosa nuorista käy rippikoulun leirimuotoisena. Perinteisten rippikouluvaihtoehtojen lisäksi tarjolla on muun muassa kaupunkirippikoulu ja saksalais-suomalainen rippikoulu. Rippikoulut ovat maksuttomia kaikille turkulaisille ja kaarinalaisille nuorille. Osa harrasterippikouluista on maksullisia.