Yksi kysymys

0

Ennen kuin valitset, kenelle äänesi vaaliuurnalla annat, vaadi ehdokkaaltasi vastaus ainakin yhteen kysymykseen. Kysy, pitääkö Kaarinan hänen mielestään lyödä hynttyyt yhteen Turun kanssa. Vaadi vastaus – ja perustelut.

Lokakuussa valittavat kaupunginvaltuutetut joutuvat ensitöikseen tekemään kautensa tärkeimmän päätöksen: he päättävät, tekeekö Kaarina kuntaliitosselvityksen itse vai jääkö kaupunki odottelemaan selvitysmiestä. Heillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, säilyykö Kaarina itsenäisenä.

Mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa, suurin osa ehdokkaista liputtaa itsenäisyyden puolesta.

Itsenäisyyden perusteluksi ei riitä se, että Kaarinan talous ei ole niin pahasti kuralla kuin pahimpien kuntien, eikä se että Kaarina on juuri tällaisena sopivan kokoinen.

Ehdokkaalla on oltava ajatuksia siitä, miten kunta pystyy hoitamaan vanhukset, lapset ja sairaat, kun työtä tekevien veronmaksajien määrä vähenee. Itsenäisyyttä kannattavalta ehdokkaalta kannattaa tivata vastaus myös siihen, mistä kaupunki voisi säästää. Kannattaisiko kaupungin myydä kiinteistöjään? Voisiko tienpidosta nipistää? Tarjoaako Kaarina sellaisia palveluita, jotka voitaisiin karsia kassaa rasittamasta?

On löydyttävä sellaisia perusteluita, jotka purevat myös Arkadianmäen päättäjiin. Ministerit ja kansanedustajat on vakuutettava siitä, että muiden kaupunkiseutujen jalkoihin jäänyttä Turun seutua voidaan kehittää ilman kuntaliitoksia. Päättäjät on saatava uskomaan, että länsirannikon eripuraiset kaupungit pystyvät yhdessä tekemään Turun seudusta menestyvän kaupunkiseudun.

Teija Uurinmäki
02-588 8614

Kirjoitus on julkaistu Kaarina-lehdessä 19.9.