Itsenäinen Kaarina

0

Säästetäänkö Kaarina kuntaliitokseen eli ajetaanko kunnan omat palvelut ja investoinnit alas?

Kaarinalla on käytössään isot voimavarat säilyä itsenäisenä, on ammattitaitoinen henkilökunta, varallisuus, sijainti, terveydenhoito, hyvät koulutusmahdollisuudet lähellä ja niin edelleen. Kyse on mielestäni siitä, että näitä voimavaroja ja mahdollisuuksia on käytettävä järkevästi kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja elämänlaadun ylläpitämiseen.

Yhtenä esimerkkinä kuntaliittymien tuottamien palvelujen hankinnat. Ne vievät päättäjiltä mahdollisuuden vaikuttaa ostopalvelun laadun valvontaan, kun päätökset tehdään isomman kuntayksikön päätösvallalla. Hinta on määritelty, ja kun se ylittyy, niin rahaa budjettipäätöksestä huolimatta joudutaan antamaan lisää lisämäärärahan muodossa.

Samoin käy tietysti joskus myös oman palvelun tuottamisessa, mutta sen syyt ja parannuskeinot on mahdollista selvittää ja tehdä korjaavat päätökset kaupungin ja samalla kaupunkilaisten eduksi.

Pitkäaikaisen yrittäjätaustan omaavana tiedän, että henkilökuntaan, tuotantoon ja käyttöomaisuuteen on jatkuvasti investoitava niin että toiminnan kehittäminen, henkilökunnan ammattitaidon ylläpitäminen ja tuotannon tulostehokas jatkuminen on mahdollista.

Luottamushenkilöiden tulee toimia esimerkkinä säästöjen toteutuksessa ja käyttää harkintaa kaupunginvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien työn tehostamisessa ja kustannusten säästöissä.

Antero Nylund
Kokoomus
kunnallisvaaliehdokas