Kaarina-Piikkiön ajoteiden turvallisuus

0

Lähdin aikoinani mukaan kunnallispolitiikkaan, koska minua huoletti alakouluikäisten lastemme koulutien turvallisuus. Joudumme lähettämään lapsemme turvattomalle koulutielle, Toivonlinnatielle. Tein Toivonlinnantiestä kuntalaisaloitteen. Vuonna 2009 sivistyslautakunta totesi tien vaarattomaksi, vaikka olimme kuntalaisaloitetta tehdessämme saaneet poliisiviranomaisilta lausunnon, että tie on kaikille vaarallinen!

Rahat, jotka kunta laittoi Koululiitu-ohjelmaan, olisi voitu käyttää muutaman ihmisen palkkaamiseen, jotka olisivat omin silmin todenneet teiden vaarallisuuden. Kyseisen ohjelman ainoa onnellinen voittaja oli sen tekijä, joka oli saanut myytyä niin typerän ohjelman. Ohjelma ei tunnista muun muassa mäkiä, mutkia, vesakoita. Niitähän ovat nämä valaisemattomat, mutkittelevat ja kapeat tiet.

Toivonlinnantien alkuun kyllä rakennettiin kevyen liikenteen väylä, mutta loput viisi kilometriä tiestä jätettiin vaille parannuksia, vaikka sen varrella on asutusta, vanhainkoti, koulu, lukio, tutkimuslaitos, talleja. Tämä tie on edelleen vaarallinen, kapea ja valaisematon.

Kuka ottaa vastuun, jos tiellä tapahtuu jotain? Onko se Koululiitu-ohjelma, Kaarinan kaupunki, lautakunnan jäsenet vai ketkä? Koululiitu-ohjelmassa sanotaan, että tarpeen vaatiessa on jalkauduttava tutustumaan kouluteihin. Viime kädessä päätöksen koulukuljetuksesta tekee kunta. Piikkiön ja Kaarinan tiet vaativat parempaa tutustumista kunnanpäättäjiltä!
Pia Triipponen (sd),
kunnallisvaaliehdokas