Kaarinalaiset painijat toivat kultaa ja pronssia

0

Koululiikuntaliiton vapaapainin mestaruuskisat painittiin edellisenä viikonloppuna Vaajakosken liikuntahallissa. Kisan sääntöjen mukaan otteluissa painittiin yksi kolmen minuutin erä.
Kaarinalainen Markus Kallio paini kultaa 14-16 -vuotiaiden 52-kiloisten sarjassa. Kallio voitti ensimmäisellä kierroksella Tampereen Jaakko Eskosen selkävoitolla. Toisella kierroksella kukistui Tuusulan Rolle Luostarinen pistein 4-0. Akaan Ville Tuomi hävisi kolmannella kierroksella Kalliolle ylivoimaisella pistevoitolla. Loppuottelussa Kallio löi Vöyrin Jere Haapamäen pistein 7-0.
Myös toinen kaarinalainen, Akseli Orava, oli hyvässä iskussa voittaen pronssia 7-13 -vuotiaiden 28-kiloisten sarjassa. Ensimmäisessä ottelussaan Orava kukisti Kuortaneen Lauri Häkkilän pistein 6-0. Toisella kierroksella Orava voitti Helsingin Tuomas Röyskän myös ylivoimaisella pistevoitolla. Kolmannella kierroksella sama tahti jatkui, tällä kertaa häviäjänä Muhoksen Olli Kalaoja. Neljännellä kierroksella Kasper Kauhanen Porvoosta onnistui selättämään Oravan. Pronssiottelussa Orava selätti Lemin Eero Suoanttilan.
Kisoihin otti osaa 266 painijaa 80 kunnasta, ja otteluja käytiin 398. Koululiikuntaliiton kisoissa edustetaan omaa kuntaa ja omaa koulua. Kallio ja Orava edustivat kisoissa Kaarinan kaupunkia, Kallio Piispanlähteen koulua ja Orava Piikkiön yhtenäiskoulua.