Kaarinalaisperheille tarjolla heikosti lastenhoitoapua

3

Lapsiperheiden on Kaarinassa vaikea saada tilapäistä ja lyhytaikaista hoitoapua.

Järjestöistä Mannerheimin Lastensuojeluliitto tarjoaa tilapäistä lastenhoitoapua 11 Varsinais-Suomen kunnassa, mutta palvelu on käytettävissä vain niissä perheissä, joiden kotikunta on maksanut MLL:lle niin sanotun avustusmaksun. Avustuksen ovat maksaneet Turku, Lieto, Raisio, Rusko, Masku, Naantali, Mynämäki, Uusikaupunki, Vehmaa, Salo ja Pöytyä.

MLL tarjosi palvelua myös Kaarinalle, mutta kansalaistoiminnan lautakunta päätti äskettäin, ettei kaupunki ole ensi vuonnakaan mukana MLL:n lastenhoitotoiminnassa. Palvelu olisi maksanut kaupungille ensi vuodelta 6 000 euroa.

Lue lisää Kaarina-lehdestä keskiviikkona 17.10.

newest oldest
Notify of
Laura Määttänen

Todella valitettavaa ettei Kaarinalaiset ole
tasavertaisessa osassa lastenhoitoavun saamisen osalta.
Väärä säästökohde!!

Niin, lapsiperheitä kyllä aiotaan auttaa palkkaamalla lastensuojeluun uusi sosiaalityöntekijä ja lakimies hoitamaan huostaanottoja. Siis ei perhetyöntekijää, jota kyllä tarvittaisiin, eikä luotettavan ja turvallisen MLL:n kanssa voi tehdä yhteistyötä. Saako team Parpo/Paananen/Oinonen aina tahtonsa läpi, kenenkään kyseenalaistamatta?

Jorma Heikkinen

Perheiden tukeminen on parasta lastensuojelutyötä. Kaarina on valinnut toisen tien. Kaarinan valitsema huostaaottoja suosiva lastensuojelutyö on niittänyt satoaan jo yli kymmenen vuotta,, hajonneita perheitä, syrjäytyneitä moniongelmaisia nuoria, pelkoa ja hätää perheille perättömien lastensuojeluilmoitusten takia,, mielivaltaisia perheiden perusoikeuksien rajoittamisia ja ihmisoikeuksien loukkaamista,,, mikä vaivaa Kaarinan sosiaalitoimiston lastensuojelussa,,, valituksia on kuultu monilta tahoilta jo monien vuosien ajalta,,