Kaarinassa vanhukset ja vammaiset ahtaalla

0

Kaarinan kaupungin suunnitelmissa on vähentää vanhus- ja vammaishoidon määrärahoja. Kysymyksessä ovat kuljetuspalvelut. Vähennykset kohdistuvat vähempiosaisiin, joilla ei ole mahdollisuutta vastustaa tällaista.

Kaupungin heikko kassatilanne johtuu valtuutettujen haaskauksesta. Kaupunki osti luuhistuvan katiskan, jota myös jäähalliksi kutsutaan. Ostomiehet, kiireisiinsä vedoten, jättivät kuntokartoituksen tekemättä. Muutaman talven luisteltua havaittiin hallin katon olevan romahdusvaarassa. Iso remontti oli tarpeen ja heti! Rakenteet olivat alkuaan rakennettu ala-arvoisesta tavarasta.

Remontin rahoitus, 500 000 euroa, järjestyi muutamassa minuutissa. Kaupungin kassa meni lähes tyhjäksi. Tähän kassavajeeseen tarvitaan vanhusten ja vammaisten kuljetusrahoja.

Olen vastustanut jäähallin ostoa alusta alkaen. Röyhkeää verovarojen tuhlausta. Hyvä veli -henki haiskahtaa.

Toinen rahareikä on keskusurheilukentän lämmitettävä jalkapallokenttä. Kentän lämmitys on maksanut tänä vuonna jo 52 225 euroa. Tekonurmen vaihto maksoi 188 500 euroa. Ymmärrän kyllä potkupalloilijoita. Talvipakkasilla jalat paleltuvat ja voi tulla nuha. Vanhukset ja vammaiset saisivat kyllä kävellä kipeine jalkoineen terveyskeskukseen. Milläs muuten sinne menet, kun ei ole kuljetusrahaa?

Talousarvioon pitäisi ensin kirjata sosiaalitoimen menot ja niin runsaina, ettei tarvita 2-3 kertaa vuodessa lisämäärärahoja. Jos näin toimittaisiin, vanhus- ja vammaishoidosta ei tarvitsisi tinkiä. Eikä Kaarina-lisää poistaa. Edellyttäen, että edellä mainittu haaskaus lopetetaan.

Rainer Hautakoski (sd)
valtuuston ikäpresidentti