Kanta-Kaarinan keskustan liikennejärjestelyt

0

Kanta-Kaarinan keskustan alueen liikennejärjestelyt ovat paikoin varsin epäkäytännölliset, kun teitä on kavennettu ja ahtaus vaivaa.

Ahtaus vaivaa esim. Voivalantiellä lukion kohdalla, joka on hankala paikka arkiaamuisin, kun vanhemmat tuovat jälkikasvuaan kouluun, ja autojen seassa on pyöräilijöitä, mopoilijoita ja kävelijöitä.

Paraistentien ongelmana puolestaan ovat liikenteenjakajat, joiden ahtaista korokkeista Kartanontielle kääntyvät Hovirinnan rannalle menevät venetrailerit ja uimahallille koululaisia kuljettavat linja-autot. Uimahallintie on pullonkaula uusien kerrostalojen asukkaiden, rakennusmiesten ja uimahallin asiakkaiden vallatessa käyttäjämääriin nähden liian pientä aluetta ja kapeaa tietä.

Paraistentietä kavennettiin kerrostaloalueen kohdalla ennen liikennevaloja. Tien vierusta on jatkuvasti huonossa kunnossa mutkan kohdalla eli tarvetta olisi tien levennykseen.

Tiedustelin ahtauden syytä kaavoitusosastolla toimivilta viranhaltijoilta, ja vastauksena oli, että turvallisuussyistä on päädytty “napakkaan” suunnitteluun, jotta liikennenopeudet eivät pääse näin nousemaan koviksi. Tämä tavoite on hyvin toteutunut, kun isot autot matelevat ja kuskit manaavat, kun liikenteenjakajaan meinaavat jäädä kiinni.

Ehdotan kaavoitusasioista vastaaville viranhaltijoille nousemista polkupyöriltään ja kokeilemaan, miten autolla oikeasti mahtuu liikkumaan. Liikennejärjestelyitä pitäisi arvioida sen mukaan, miten saadaan liikenne sujumaan jouheasti ja samalla turvallisesti.

Auvo Tikkanen (kesk)
tarkastuslautakunnan varajäsen