Kauas palvelut karkaavat

0

Kaarinan kaupungissa osataan ilman kuntaliitoksiakin lakkauttaa lähipalveluita. Tämä lähipalvelujen häipyminen on tietysti vasta alkua, mikäli suunniteltu Suur-Turku toteutuu. Piikkiön terveyskeskuksen iltapäivystyksen palautus jäi valtuuston kokouksessa 24.9. yhden äänen varaan. Myös Kaarinan tk:n iltapäivystystä ollaan siirtämässä T-sairaalaan.

Kaarinan keskustan kerrostaloja markkinoitiin terveyskeskuksen läheisyydellä ja nämä asunnot ovat suurelta osin ikäihmisten käytössä. Kokevatkohan asukkaat itsensä petetyiksi, kun lähipalvelujen tarjonta heikkenee?

Iltapäivystykseen kulku hankaloituu edelleen ja muuttuu kalliimmaksi nuoremmallekin väelle, saati sitten vanhusväestölle, jos iltapäivystys lopetetaan. Muutkin kulut tullevat kasvamaan merkittävästi, onhan maksajia löydyttävä T-sairaalan hulppeiden tilojen rakentamiskustannuksiin.

Kaikkia ympäristöpalvelujen toimintoja kytketään innolla Turun kunnallisiin osakeyhtiöihin. Jos palveluita tuotettaisiin vain näiden yhtiöiden kautta, niin Kaarinalle jäisi päätettäväksi vain yhtiöiden hallitusten jäsenet. Kuntalaisten vaikutusmahdollisuudet kapenevat entisestään.

Itsenäisessä Kaarinassa tulee olla myös omalla, hyvin johdetulla, tehokkaasti toimivalla henkilökunnalla tuotettuja lähipalveluita.

Aluepelastuslaitos on siirtämässä Kaarinan paloaseman toimintoja Skanssiin ja poliisiasema on lakkautusuhan alla. Henkilö- ja paloturvallisuus heikentyy merkittävästi. Toivottavasti Piikkiön, Kuusiston ja Rantakulman vapaapalokuntien toimintaedellytykset turvataan tulevaisuudessa.

Tapani Mellanen
SDP:n ehdokas