Kymmenen leikkipuistoa suljetaan?

0

Kaarinan keskustaan rakennetaan useita kerrostaloja lisää, mutta yhteiset leikkialueet karsitaan minimiin.

Miten on mahdollista pyrkiä kasvattamaan Kaarinan väestöpohjaa ja verotuloja, jos asumisviihtyvyydestä ollaan valmiit leikkaamaan näin rajuin keinoin. Missä päättäjillä on se vihreä, viihtyisä Kaarina, jossa arvostetaan asukaslähtöisyyttä?

Asun Pekolan puiston laidalla ja voin ikkunasta seurata leikkipuistossa hääriviä lapsia perhepäivähoitajineen. Joskus laskemme montako kirkasvärisiin liiveihin sonnustautunutta vipeltäjää siellä häärii, parhaana päivänä lapsia on ollut yli 20. Iltapäivisin koululaiset käyvät puistossa, joka on niitä harvoja paikkoja, missä lapset saavat olla ilman kieltoja omissa leikeissään. Yksityiset taloyhtiön asukkaat eivät aina suhtaudu ymmärtäväisesti vieraileviin leikkijöihin.

Kaupungin perustelut valittujen leikkipuistojen vähentämiseen olivat sijainti ja käytön vähäisyys. Kumpikaan väite ei sovellu ainakaan Pekolan puistoon.

Ehdotan leikkipuistojen säilyttämistä sekä niiden kehittämistä myös muille ikäryhmille virikkeellisiksi esimerkiksi vanhusten tasapainoharjoituslaitteilla. Puistojen kustannusten säästämiseksi voisi harkita lähiasukkaiden ottamista mukaan kunnostustalkoisiin.

Ruth Åkerberg
kunnallisvaaliehdokas (sd)