Miten tuotetaan Kaarinan palvelut?

0

Asiasta on tehty on/off kysymys. Niin helppoa se ei ole ja minusta on väärin asettaa vastakkain omat ja ostetut palvelut.

Valitaan jatkossa se vaihtoehto, joka toimii ja on kokonaistaloudellinen. Harvoin vaihtoehto on pelkästään oma tai ostettu. Paras lienee yhdistetty toiminta. Ja tässäkin suhde voi, sen tuleekin vaihtua tilanteen mukaan. Tänä vuonna näin ja ensi vuonna toisin. Huiput kannattaa yleensä paikata ostolla.

Toimintamalleja tulee siis tarkastella vuosittain ja toiminnan tulee olla jatkuvaa toimintaa. Ja jotta toiminta on luonnikasta ja se toimii kaikissa tilanteissa, mukaan tarvitaan kaikkia: työntekijöitä, esimiehiä, kuntalaisia ja meitä luottamushenkilöitä.

Mitä paremmin hoidamme peruspalvelut, sitä enemmän meille jää panostettavaa, esim. urheilu- ja kulttuuritoimiin.

Jukka Haroma (kok)