Nyt rytisee: Iltapäivän aikana ajettu 40 peltikolaria

0

Varsinais-Suomen poliisilaitoksen alueella on perjantai-iltapäivän aikana tapahtunut yli 40 liikennevahinkoa, joista suurimmassa osassa on kuitenkin selvitty peltivaurioin.

Pelkästään Turussa liikennevahinkoja on tapahtunut yli kaksikymmentä. Iltapäivän työmatkaliikenne on vasta alkamassa, joten vahinkojen määrä saattaa vielä illan aikana lisääntyä.

Poliisi kehottaa välttämään kesärenkain varustettujen autojen käyttöä liikenteessä. Mikäli autoa kuitenkin käytetään, tulee etäisyys edellä ajavaan pitää normaaliolosuhteita huomattavasti pidempänä.Myös ajonopeus on syytä pitää selvästi rajoituksia alhaisempana.

Poliisi muistuttaa, että auton jarrutusmatka kasvaa liukkaalla kelillä moninkertaiseksi kuivaan keliin verrattuna, mikä tahtoo monelta kiireessä unohtua.

Talvirenkaat voi vaihtaa autoon aina keliolosuhteiden sitä edellyttäessä. Tällä hetkellä keliolosuhteet Lounais-Suomessa ovat sellaiset, että talvirenkaiden käyttö on enemmän kuin perusteltua. Kylmät kelit jatkunevat koko viikonlopun, joten liukasta on odotettavissa myös lähipäivinä.