Turpiin vaan ja onnea

0

Kaukaloväkivalta on puhuttanut viime aikoina jokaista, aina eduskunnasta median kautta rikostutkintaan asti. Eniten on puhuttanut tapaus, jossa Ben Amor nuiji Helsingissä pelatussa European Trophyn ottelussa jääkiekkoikoni Ville Peltosen sairaalakuntoon.

Teko on tuomittu brutaaliksi mielipuolen teoksi.

Mutta miksi tämä tapahtui? Semir Ben Amor on antanut kasvot silmittömälle väkivallalle kaukalossa ja se on oikeusmurha.

Urheilujoukkue on brändi. HIFK on joukkue, jonka markkinointipäällikkö ilmoitti viime kaudella, että heidän brändinsä ja imagonsa on mestaruuttakin tärkeämpi.

Millainen on HIFK:n brändi? HIFK on joukkue, joka ei koskaan peräänny. Joukkue taklaa ja pelaa fyysistä hokia, se haluaa olla stadin kingi, joka puolella Suomea. Jos HIFK:n pelaaja loukkaantuu taklauksen seurauksena, on tälle imagolle tärkeää, että taklaaja saa opetuksen nyrkein.

Muutama kausi sitten Tapparan Tuukka Mäntylä taklasi pelirangaistuksen arvoisesti HIFK Mikko Kurvisen laitaan. Mitä teki HIFK? Laittoi Tampereen Aamulehteen mainoksen ennen seuraavaa HIFK – Tappara ottelua, jossa luki: Tervetuloa stadiin Tuukka. Kyseinen ottelu ehti vanheta muutaman minuutin, kun HIFK:n Ilari Melart hyökkäsi Mäntylän päälle takoen tätä nyrkeillä Mäntylän tekemättä mitään. HIFK on aina äänettömästi mainostanut, että kaukaloväkivalta on jopa osa tätä brändiä. Tämän joukkueen Kapteeni on Ville Peltonen.

Ville Peltonen oli MTV3:n haastattelussa ihmettelemässä, miten Ben Amor voi olla ammattimiesten kanssa samassa joukkueessa. Hän itse joukkueen kapteenina hyväksyy väkivallan oman joukkueensa puolesta, koska ei sitä ole missään kohdassa julkisesti vastaan asettunut. Nyt kun klapi kopsahti omaan nilkkaan, ollaan televisiossa vaatimassa oikeutta.

Väkivaltaa en hyväksy missään muodossa. Tämän tapauksen kaksinaismoraali on kuitenkin jotain vielä vastenmielisempää.

Toni Järveläinen
Kirjoittaja on kaarinalainen
ammattivalmentaja.