Vaalikone on auki

0

Kaarina-lehden vaalikone käynnistyi tänään keskiviikkona. Vaalikone kertoo muun muassa sen, mitä mieltä Kaarinan kuntavaaliehdokkaat ovat kuntaliitoksista, kunnallisveron nostamisesta ja Kaarina-lisästä. Sinulla on myös mahdollisuus esittää ehdokkaille kysymyksiä vaalikoneessa.

Jokaiselle ehdokkaalle on annettu mahdollisuus ottaa kantaa 15 Kaarinaa koskevaan väittämään. Keskiviikkoaamupäivään mennessä noin puolet 232 ehdokkaasta oli vastannut koneen väittämiin.

Vaaleissa valitaan 51 kuntapäättäjää eli valtuutettua. Tai miten sen nyt ottaa. Vaikuttajan paikkoja on jaossa paljon enemmän, jos mukaan lasketaan myös lautakuntapakat. Mikäli kuntapoliitikot päättävät pitää lautakuntien koot ennallaan, on lautakuntapaikkoja jaossa 97. Lisäksi jokaiselle vaikuttajalle nimetään varajäsen.

Kaarina-lehden vaalikone on osa TS-yhtymän vaalikonetta.

Käynnistä vaalikone painamalla sivun vasemmassa laidassa olevaa vaalikonenappulaa.