Välimatkat lasketaan minuuteissa

1

Tällaista ilmaisua kuuluu usein käytettävän. Mielestäni se sopii asiayhteyteen myös, kun puhutaan terveyspalveluiden saatavuudesta. Omalla kohdallani pääsen terveyskeskukseen muutamassa minuutissa – siis sen jonoon. Odotushuoneen puolella saattaa vierähtää puolituntinen. Joskus kokonainenkin. Nähty on.

Iltapäivystyksestä on esitetty monenlaista kannanottoa. Se on tietysti tärkeää, että terveyspalvelut ovat lähellä. Joskus se lähellä voi vain olla niin kaukana – ja päinvastoin.

Tunnissa pääsee Kaarinan keskustasta Perniöön tai Nauvoon asti. T-sairaalaan kymmenessä minuutissa. Onko välimatka metreissä niin olennainen asia, vai onko tärkeämpää esimerkiksi se kuinka suurella miehityksellä päivystys hoidetaan? Jälkimmäinen on ratkaiseva tekijä sen kannalta kuinka nopeasti hoitoon pääsee.

Anton Vaaranmaa (vihr)
järjestelmäasiantuntija

1 KOMMENTTI

  1. Arvon herra Vaaranmaa. Olen pahoillani, jos olet ilmeisesti joutunut odottamaan kokonaisen tunnin päivystysaikaa odotellessa. Toivottavasti olet myös tutustunut Turun päivystykseen, jossa odotusaikoja ei lasketa minuuteissa, se lasketaan tunneissa. Ei ole harvinaista, että Turussa päivystävää lääkäriä joutuu odottamaan useitakin tunteja. Tähänkö Kaarinalaiset tosiaan haluavat?

    Sekä Turun, että Kaarinan päivystyksessä työskennelleenä voin sanoa omaavani kokemusta molemmista paikoista. Kaarinan päivystyksessä hyvin todennäköisesti Sinut ottaa vastaan asiallinen ja ystävällinen hoitaja. Turun päivystyksessä taas hoitajien suhtautumisessa potilaisiin olisi kehtitettävää. Itse Turun päivystyksessä potilaana/hoitajana olleena ja muiden potilaiden juttuja kuulleena en voi kun ihmetellä tätä kannanottoasi.

    Olen kuullut, että yhteispäivystystä perustellaan sillä, että erikoissairaanhoito on lähempänä. Heittäisin äkkiseltään ilman tilastotietoja, että yli 90% päivystyspotilaista hoidetaan paikan päällä ja erikoissairaanhoitoa ei tarvita. Tässä on tietysti miettimisen paikka onko nämä 90% vai jäljelle jäävä 10% potilaista tärkeämpiä?

Kommenttien lisääminen on estetty.